EHBO-cursus 2022

 

 

De ehbo-cursus van het najaar wordt op zaterdag voormiddag georganiseerd van 8u tot 12u.

We gaan van start op 1/10/2022

De lesdagen zijn:     
                    1, 8, 15, 22, 29 /10
                    12, 19, 26, /11
                    3, 10, 12/12

De laatste les voor het examen is er een simulatiemoment.
Tijdens dit moment worden er enkele situaties nagespeeld waarbij je dan als cursist in een veilige omgeving de theorie kan omzetting in de praktijk.

Er zijn  2 examens, één halverwege de cursus en één op het einde van de cursus.
Zo willen we de druk en de stress om de leerstof verwerkt te krijgen verlagen.

 

De lessen vinden plaats:
Het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis van Waregem,
Vijfseweg 150, 8790 Waregem

De lessen gaan door in de OLV zaal en de Boekenboom. 
Deze kan je bereiken als je één van de twee liften neemt op het einde van de lange gang naar de achterblok van het ziekenhuis.
Ga naar het 2e verdiep, ga naar rechts als je uit de lift komt.

 

Meer informatie
cursus.waregem@hvk.be 
0470/82 62 34 of 0474/46 33 08

Inschrijven
Registreer je via 
deze link en betaal 25 euro op volgend rekeningsnummer: BE17 3630 1231 7121

https://myhvk.be/opleidingen/inschrijvingen/6ba57e2b-5f11-4b5b-bd59-1c0f8a52579e

 

Basis + Vervolg EHBO-cursus

Jaarlijks organiseert onze afdeling een EHBO-cursus, bestaande uit een basisopleiding en een vervolgmodule. Deze cursus start telkens de 3de zaterdag van september. De lessen duren van 8u tot 12u.De basiscursus duurt 16 lesuren, de vervolgcursus omvat er 20. Op het einde van elke reeks wordt een test afgenomen. Zo kan je een diploma basis-EHBO en vervolg-EHBO behalen. Bovendien wordt er 4 uur VENUS-simulatie aangeboden, zodat je de praktijk en theorie op een zeer realistische manier kan uittesten.De lessen zijn gratis, maar er wordt wel een vergoeding van €40 gevraagd voor de cursus en de verzekering. Om een geldig examen af te leggen moet je minstens 16 jaar oud zijn.Bij voldoende interesse kan er ook 's avonds in de week een EHBO-cursus georganiseerd worden. Dit werd de voorbije jaren enkele malen gerealiseerd op vraag van diverse scholen.

Bedrijfsopleidingen

Als er een ongeval gebeurt in uw bedrijf, is het steeds nuttig om één of enkele werknemers te hebben die een opleiding kregen tot bedrijfshulpverlener.
Onze bedrijfsopleidingen zijn erkend volgens de bepalingen van het KB van december 2010. Dus wie slaagt voor het examen,krijgt van ons aan het einde van de opleiding en na een succesvole test een erkend certificaat uitgereikt.
Deze opleiding duurt 20 uur en kan worden ingedeeld volgens onderlinge afspraak. Aanvullend kunnen wij instaan voor bijscholingen op maat.
Voor prijs en concrete informatie: neem gerust contact met ons op.

Opleiding op maat

Onze lesgevers passen de inhoud en de duur van de cursus aan naar uw specifieke behoeften. Wenst u een namiddagsessie voor mensen die actief zijn met kinderen, of een avondsessie voor begeleiders uit een rusthuis, of een sessie voor een jeugdbeweging die wat specifieke vragen heeft: geen probleem, wij passen onze sessies aan naar uw vragen en verlangens.